Bespaar water zonder verlies van douchecomfort

Ongeveer een derde van het dagelijkse waterverbruik in particuliere huishoudens, hotels of sportfaciliteiten komt voor rekening van douches. Er is een groot potentieel om water en energie te besparen.

Maar conventionele waterbesparende douchekoppen hebben een groot nadeel: minder water betekent minder douchecomfort. Wij hebben de oplossing: de gepatenteerde ECOTURBINO-technologie! 

Een kleine turbine – welke eenvoudig en snel te installeren is – genereert een sterk gemixt water-luchtmengsel dat ongeveer 36 % water en energie bespaart – zonder verlies van douchecomfort.

Waarom ECOTURBINO?

U bespaart water

Met ECOTURBINO kunt u tot vier emmers water per douche besparen. Uiteraard hoeft u in dat geval ook minder water te verwarmen. Dit betekent een verlaging van het water- en energieverbruik met ongeveer 36 %.

U bespaart energiekosten

Met ECOTURBINO is er minder (warm) water per douchebeurt nodig. Het resultaat: u bespaart energiekosten en verlaagt de drinkwaterkosten. Voorbeeld: een particulier huishouden met drie personen bespaart ongeveer 180 euro per jaar, een hotel met 100 kamers ongeveer 12.000 euro per jaar.

U beschermt het milieu

Minder energieverbruik betekent ook dat er minder CO₂ vrijkomt. Met ECOTURBINO bespaart een huishouden met vier personen ongeveer 400 kg CO₂ per jaar, een hotel met ongeveer 100 kamers bespaart ongeveer 28.000 kg CO₂ per jaar.

Hetzelfde douchecomfort

Het bijzondere aan de technologie van ECOTURBINO is dat het douchecomfort niet verloren gaat. Door lucht toe te voegen, voelt de waterstraal hetzelfde als voorheen - u zult geen verschil voelen!

Verbetering van de hygiëne

Een opeenhoping van biofilm (legionella) in de douchekop wordt voorkomen vanwege intensieve waterturbulenties veroorzaakt door de ECOTURBINO.

U gebruikt een bewezen en gecertificeerd systeem

De werking van de ECOTURBINO (ontwikkeld en gepatenteerd in Oostenrijk) is getest en bevestigd door onafhankelijke experts en TÜV Austria. Het is ook gecertificeerd volgens de Energy Efficiency Act en is bekroond met het Oostenrijkse ecolabel en de Upper Austria Energy Globe.

Zo werkt de ECOTURBINO

ECOTURBINO dient geïnstalleerd te worden tussen de kraan en doucheslang. De ECOTURBINO is na installatie direct klaar voor gebruik.

Door de vernauwing van de diameter wordt het water versneld. Hierdoor ontstaat een onderdruk, die via een bypass lucht toevoegt en vermengt met het water. Dit zorgt voor een vergroting van het volume en creëert het verrijkte lucht-watermengsel.

Ondanks een waterreductie van ongeveer 36 procent, is er  geen verlies van douchecomfort.

Bovendien reinigt de sterke waterstraal de doucheslang en de douchekop: Geen opeenhoping van biofilm (legionella) in de doucheslang en douchekop.

Onze diensten

Zakelijk aankopen?

Wilt u zakelijk aankopen? Bestel dan via de zakelijke pagina of vraag een offerte aan. Meer informatie gewenst? Neem contact met ons op.
Scroll naar top